fbpx

De Podcast voor Yogadocenten, aflevering 2: 3 dingen die je niet leert in de yoga opleiding

Welkom back bij de Podcast voor Yogadocenten! Vandaag een aflevering speciaal voor de kersverse YTT graduates, maar ook de ervaren docent zal dit herkennen.

Ik bespreek met je 3 dingen die je NIET leert in de yoga opleiding maar die wel essentieel zijn voor jouw werk als yogadocent.

>>> Hoe je omgaat met yoga cursisten die je grenzen in gedrang brengen. Veel mensen komen zichzelf tegen op de yogamat. Eindelijk een moment voor jezelf. Ineens merk jed at je slecht kunt stil zitten, dat je pijntjes hebt, of je krijgt een aha-moment. Dat wil je per se delen. Dan komen mensen dus altijd naar de yogadocent om dat te doen! Maar ook jij hebt grenzen: Je hebt dingen te doen, verplichtingen. En jij hebt een scope of practice: Je bent (tenzij je dat wel bent natuurlijk) geen fysiotherapeut of arts of psychiater. Hoe ga je om met grenzen in je eigen functie als yogadocent?

>>> In de opleiding wordt er vaak automatisch ervanuit gegaan dat je een groepsles gaat geven in de toekomst. Maar wat als dat niks voor je is? Is er meer dan yogadocent bij yogastudio’s worden en 15 groepslessen per week geven? Wat verdient een yogadocent eigenlijk en hoeveel uren moet je daarvoor werken? Waar krijg je vaak NIET voor betaalt? Ga zo maar door. Alles rondom geld en yoga!

>>>Hoe je als docent een eigen klantbestand moet opbouwen. Als er altijd een studio of andere partij tussenzit, dan kun je nooit iemand uitnodigen of je late contacten. Hoe bouw je dan wel een emaillijst op met potentiële geinteresseerden voor je toekomstige privé aanbod of retreat? En ook een klein woordje over volgers op sociale media versus klanten.

 

Meer over dit onderwerp vind je ook in mijn blog:  https://malkasyoga.nl/starten-als-yogadocent-in-5-stappen

Luister direct hier, of via Spotify of Apple Podcasts.

***** Meer ideeën en inspiratie? Volg mij op Instagram @malkasyoga of kijk op www.malkasyoga.nl
******   Welkom bij De Podcast voor Yogadocenten! Een luisterfeest voor iedereen die houdt van yoga, yogadocent is of wil worden, lichaamswerkers, lichtwerkers, en alles ertussenin. In deze podcast leer je meer over marketing van je aanbod in flow en alignment met de waarden van yoga – en actuele thema’s die ons yogadocenten bezighouden. Regelmatig ga ik in gesprek met bijzondere gasten met een missie, beantwoord ik vragen en vertel ik verhalen die eye openers zijn. Heb jij een marketing dilemma? Stuur een Voice message en ik beantwoord je vraag in de volgende aflevering: https://anchor.fm/malka-jonas/message