fbpx

Hi, ik ben Malka.

 

 

 

Ik wil graag mijn verhaal met jou delen. Of eigenlijk: mijn reis. Want in de afgelopen jaren gebeurden er dingen die mijn zicht op yoga totaal hebben veranderd. En zoals wij allemaal weten: Yoga is a journey to the self, through the self.

Yoga is al een jaar of 10 een deel van mijn leven.

Ik heb alle stijlen weleens geprobeerd. Les gehad van wel honderden docenten. Ik voelde mij fijn als ik yoga beoefende, maar ik voelde mij ook heel vaak best geïntimideerd door alles eromheen. Ik had niet het geld voor dure outfits, ik kende de vaktermen niet, en ik was lang niet zo fit dat ik alles kon volgen in een les. Ik keek heel veel om mij heen en probeerde “het goed te doen”. En ik merkte dat heel veel mensen niet mee durfden te gaan naar lessen omdat ze het idee hadden dat ze “niet goed zijn in yoga”. 

In 2015 werd ik ziek. Heel ziek.

Maandenlang kon ik het bed niet uit. Het enige wat ik wel nog kon was…ademen. En mij werd heel erg bewust dat ik nog steeds yoga kon beoefenen op mijn eigen manier. Maar ik ben een beweger, ik had maanden in bed doorgebracht, en ik snakte naar fysieke lessen. Toen ik eenmaal zover was dat ik weer naar een les kon gaan, durfde ik niet. Niets was geschikt voor mij. Ik kon qua energielevel niet meekomen in een flow, en er waren in de les niet echt alternatieven. Langzame lessen stonden toen nog niet vaak op het rooster, en zoiets als yoga voor herstel al helemaal niet. Er was geen andere optie dan de mat, en je moest zelf kiezen welke props je ging gebruiken en hoe. Kon je niet meer? Dan moest je maar even wachten in Child’s Pose.

Op een dag besloot ik er dan toch voor te gaan.

Ik wilde nu écht een teacher training doen, want ik twijfelde er al jaren over. In eerste instantie voor mezelf. Ik wilde namelijk weten hoe ik yoga meer mijn eigen ding kon maken, en door mijn ziekte was ik enorm nieuwsgierig geworden naar de mindbody connectie. Ik kwam eerst bij een pre-workshop terecht, waarin ik merkte dat ik een enorme anatomie nerd in de dop was: Ik werd helemaal blij van kijken naar foto’s met botten. Ha!
Ik besloot ervoor te gaan.

Tijdens de training functional yoga werd al snel duidelijk dat ik deze inzichten wilde delen. Dat yoga beoefent hoort te worden op maat voor elk lichaam, elk mens. Dat we goed voor onszelf kunnen zorgen, no matter what. In elke fase van het leven. Ik besloot direct de dag na mijn diploma de eerste gratis les te geven aan de buren, en stond ineens met 40 man op een grasveld! 40 verschillende mensen waarvan 90% nog nooit yoga hadden geprobeerd en ook een paar die het in de studio’s hadden opgegeven. Deze mensen komen nu, jaren later, nog steeds naar mijn lessen, retreats en workshops.  Hoe mooi!

en ik leer elke dag meer.

Vanuit deze achtergrond kwam ik in aanraking met bewegingen als accessible yoga en sustainable yoga. En ik besloot mij hier verder in te verdiepen. Dit heeft mijn blik op wat er allemaal kan enorm verruimd. Er ging een wereld aan mogelijkheden voor mij open. En dit wil ik delen met jou!

Want ik wil yoga toegankelijker maken. Yoga écht voor iedereen! Yoga is voor iedereen is helaas een lege kreet geworden in de yogawereld – het staat op bijna elke website van elke studio en docent, maar als je goed kijkt, maken ze er helaas weinig van waar. Dat kan veel beter. En gezien ik behoorlijk eigenwijs ben, en ook graag een beetje tegen structuren aanschop (ehem), ga ik hier verandering in brengen!

Dat begint bij jou!

Yoga is per definitie inclusief, yoga discrimineert niet, en yoga is vol compassie. Iets wat wij in deze wereld hard nodig hebben. En hoe bereik je dit? Natuurlijk, door de mensen die een passie hebben voor andere mensen: De yogadocenten!

Ik geef yogadocenten tools & tips om hun lessen toegankelijker te maken, zodat wij samen méér mensen kunnen empoweren om zich thuis te voelen in hun lichaam. Op instagram deel ik veel over het toegankelijk maken van asana, in mijn masterclass leer je meer over het aanpassen van houdingen en hoe jij een les kunt creëren waarin mensen zichzelf empoweren. In mijn Yoga voor Iedereen club voor yogadocenten (binnenkort meer!) krijg je elke maand inspiratie en opdrachten die je helpen om jezelf verder te ontwikkelen als docent en je lessen te openen voor méér mensen. Ook help ik je graag 1 op 1 verder als het gaat om het ontwikkelen van toegankelijke lessen en het vinden van jouw niche als docent.

Ik geef daarnaast ook lessen, workshops en retreats waarin iedereen zichzelf mag zijn en jij mag onderzoeken wat werkt voor jezelf en wat yoga voor jou persoonlijk betekent. Yoga écht voor iedereen.

Yoga voor iedereen is meer dan een slogan. Mijn droom is dat elke yogadocent zich bewust ervan is wat hij of zij kan doen om hieraan bij te dragen.

6 dingen die je nog niet wist over mij!

  1. Ik ben opgegroeid in Duitsland en woon pas sinds 2006 in Nederland. Ik heb yoga pas toen ontdekt en ben nog nooit in Duitsland in een yogales geweest!
  2. Ik mag dan wel sterrenbeeld maagd hebben, het liefst alles opgeruimd en op orde hebben, maar ik ben de allergrootste slons die je je kunt voorstellen. Het is óf alles op en top op orde thuis, óf één grote chaos (oeps).
  3. Ik heb twee kinderen die regelmatig met mij thuis op de yogamat staan (maar meestal dan torens en hindernissen bouwen met props).
  4. Ik heb literatuur en mediawetenschappen gestudeerd in Duitsland en Nederland, en jaren in de culturele sector gewerkt als producent van evenementen, tentoonstellingen, workshops en meer. In 2019 heb ik na jaren twijfels en chagrijn mijn vaste baan opgezet en het feit omarmd dat ik echt geen type ben voor 9 – 5 op kantoor. Dat was de beste beslissing ooit. Never looking back!
  5. Er liggen altijd minimaal 3 boeken in de kast die ik wil lezen, en alvast heb besteld, maar waar ik nog helemaal niet aan toe ben gekomen. Als kind ging ik elke vrijdag naar de bieb om 5 of 6 boeken te lenen voor het weekend, en dook dan urenlang met mijn neus in die boeken, tot ik de hele kindersectie van de buurtbieb had uitgelezen. Nu als moeder heb ik minder tijd ervoor, maar ik ben nog net zo gek op lezen. Ontdek hier mijn boekenkast voor yogadocenten!
  6. In 2005 heb ik een jaar lang in Australië gewoon en gestudeerd. Ik ging erheen zonder dat ik een kamer had of wat dan ook. Ik had toelating voor de studie, een backpack, en een hostelbed voor de eerste 3 weken, en een paar honderd Euro op de bankrekening. In het vliegtuig overkwam me toch even de totale paniek, maar door deze tijd weet ik: Ik kan echt alles regelen, als ik mijn zinnen er maar op heb gezet.

 

ik ben gek op nieuwe dingen leren

Functional Hatha & Vinyasa Intensive (Anat Geiger & Marcel van de Vis Heil)

Yin Yoga, Anatomy & Chakra Studies (Anat Geiger & Marcel van de Vis Heil)

Accessible Yoga Training (Jivana Heyman & gastdocenten)

Modern Yoga Teacher Training (Heart & Bones Yoga – Brea Johnson & Co)

 

Opleidingsuren

Lessen

Instagram Volgers

%

Creatief

Neem contact op!