fbpx

Hi, ik ben Malka.

 

 

 

Je kent me wellicht van social media als creatieve duizendpoot en docent van toegankelijke yogalessen. 

Yoga is al een jaar of 10 een deel van mijn leven.

Ik heb alle stijlen weleens geprobeerd. Les gehad van wel honderden docenten. Ik voelde mij fijn als ik yoga beoefende, maar ik voelde mij ook heel vaak best geïntimideerd door alles eromheen. Ik had niet het geld voor dure outfits, ik kende de vaktermen niet, en ik was lang niet zo fit dat ik alles kon volgen in een les. Ik keek heel veel om mij heen en probeerde “het goed te doen”. En ik merkte dat heel veel mensen niet mee durfden te gaan naar lessen omdat ze het idee hadden dat ze “niet goed zijn in yoga”. 

In 2015 werd ik ziek. Heel ziek.

Maandenlang kon ik het bed niet uit. Het enige wat ik wel nog kon was…ademen. En mij werd heel erg bewust dat ik nog steeds yoga kon beoefenen op mijn eigen manier. Maar ik ben een beweger, ik had maanden in bed doorgebracht, en ik snakte naar fysieke lessen. Toen ik eenmaal zover was dat ik weer naar een les kon gaan, durfde ik niet. Niets was geschikt voor mij. Ik kon qua energielevel niet meekomen in een flow, en er waren in de les niet echt alternatieven. Langzame lessen stonden toen nog niet vaak op het rooster, en zoiets als yoga voor herstel al helemaal niet. Er was geen andere optie dan de mat, en je moest zelf kiezen welke props je ging gebruiken en hoe. Kon je niet meer? Dan moest je maar even wachten in Child’s Pose.

Op een dag besloot ik er dan toch voor te gaan.

Ik wilde nu écht een teacher training doen, want ik twijfelde er al jaren over. In eerste instantie voor mezelf. Ik wilde namelijk weten hoe ik yoga meer mijn eigen ding kon maken, en door mijn ziekte was ik enorm nieuwsgierig geworden naar de mindbody connectie. Ik kwam eerst bij een pre-workshop terecht, waarin ik merkte dat ik een enorme anatomie nerd in de dop was: Ik werd helemaal blij van kijken naar foto’s met botten. Ha!
Ik besloot ervoor te gaan.

Tijdens de training functional yoga werd al snel duidelijk dat ik deze inzichten wilde delen. Dat yoga beoefent hoort te worden op maat voor elk lichaam, elk mens. Dat we goed voor onszelf kunnen zorgen, no matter what. In elke fase van het leven. Ik besloot direct de dag na mijn diploma de eerste gratis les te geven aan de buren, en stond ineens met 40 man op een grasveld! 40 verschillende mensen waarvan 90% nog nooit yoga hadden geprobeerd en ook een paar die het in de studio’s hadden opgegeven. Deze mensen komen nu, jaren later, nog steeds naar mijn lessen, retreats en workshops.  Hoe mooi!

en ik leer elke dag meer.

Vanuit deze achtergrond kwam ik in aanraking met bewegingen als accessible yoga en sustainable yoga. En ik besloot mij hier verder in te verdiepen. Dit heeft mijn blik op wat er allemaal kan enorm verruimd. Er ging een wereld aan mogelijkheden voor mij open. 

Tegelijkertijd merkte ik met mijn achtergrond in de productie en marketing van grote events en filmfestivals, dat docenten ongelofelijk bang zijn om een eigen echte pad te kiezen. We verschuilen ons achter de studio’s die veel te weinig betalen, we durven niet zelf iets op te zetten, we kiezen geen duidelijke richting of specialisatie. Met de angst dat je daar wel 20 jaar ervaring voor moet hebben, of dat je zorgvuldig voorbereide les toch niet zo loopt als je wilt, of dat je dan nooit terecht kunt als docent voor een bekende studio.

In 2020 begon ik een Club voor Yogadocenten, in eerste instantie om mijn inzichten en kennis over het toegankelijker maken van yoga te delen met jullie.

Maar al heel snel bleek dat jullie niet alleen die kennis wilden, maar veel meer – namelijk inzichten rondom mindful marketing en business skills. En laat ik dat nou net in huis hebben!

 Langzaam maar zeker begon ik steeds meer te delen met mijn Instagram volges en nieuwsbrief lezers dat te maken had met mindful marketing voor yogadocenten. Jullie werden er zo blij van!

En toen merkte ik dat het toegankelijker maken van yoga eigenlijk daar al begint…bij het moment dat een docent beslist wat hij of zij gaat aanbieden en hoe.

 

Dat begint bij jou!

Geloof me, je hoeft niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden, je kunt leren van andermans fouten. 

Ik geef yogadocenten mindful marketing advies en tips rondom het toegankelijker maken van hun aanbod. Ik deel met jou de in’s en out’s van het bedenken van je concepten, een juiste naam vinden, de juiste kanalen inzetten en hoe je duurzaam je eigen onderneming kunt bouwen.

In de Club voor Yogadocenten – mijn maandelijkse membership – leer je elke maand rondom een nieuw thema alles over toegankelijkheid, doelgroepen, mag je vragen stellen aan experts, deel ik al mijn kennis rondom marketing speciaal voor yogadocenten, en masterminden we samen live via Zoom.  

Ook help ik je graag 1 op 1 verder als het gaat om het ontwikkelen van toegankelijke lessen en het vinden van jouw niche als docent. 

En soms kom je mij tegen bij opleidingen, waar ik oa mijn masterclass Vind jouw niche als Yogadocent in real life mag geven!

Ik geef daarnaast ook lessen, workshops en retreats waarin iedereen zichzelf mag zijn en jij mag onderzoeken wat werkt voor jezelf en wat yoga voor jou persoonlijk betekent. Yoga écht voor iedereen.

6 dingen die je nog niet wist over mij!

  1. Ik ben opgegroeid in Duitsland en woon pas sinds 2006 in Nederland. Ik heb yoga pas toen ontdekt en ben nog nooit in Duitsland in een yogales geweest!
  2. Ik mag dan wel sterrenbeeld maagd hebben, het liefst alles opgeruimd en op orde hebben, maar ik ben de allergrootste slons die je je kunt voorstellen. Het is óf alles op en top op orde thuis, óf één grote chaos (oeps).
  3. Ik heb twee kinderen die regelmatig met mij thuis op de yogamat staan (maar meestal dan torens en hindernissen bouwen met props).
  4. Ik heb literatuur en mediawetenschappen gestudeerd in Duitsland en Nederland, en jaren in de culturele sector gewerkt als producent van evenementen, tentoonstellingen, workshops en meer. In 2019 heb ik na jaren twijfels en chagrijn mijn vaste baan opgezet en het feit omarmd dat ik echt geen type ben voor 9 – 5 op kantoor. Dat was de beste beslissing ooit. Never looking back!
  5. Er liggen altijd minimaal 3 boeken in de kast die ik wil lezen, en alvast heb besteld, maar waar ik nog helemaal niet aan toe ben gekomen. Als kind ging ik elke vrijdag naar de bieb om 5 of 6 boeken te lenen voor het weekend, en dook dan urenlang met mijn neus in die boeken, tot ik de hele kindersectie van de buurtbieb had uitgelezen. Nu als moeder heb ik minder tijd ervoor, maar ik ben nog net zo gek op lezen. Ontdek hier mijn boekenkast voor yogadocenten!
  6. In 2005 heb ik een jaar lang in Australië gewoon en gestudeerd. Ik ging erheen zonder dat ik een kamer had of wat dan ook. Ik had toelating voor de studie, een backpack, en een hostelbed voor de eerste 3 weken, en een paar honderd Euro op de bankrekening. In het vliegtuig overkwam me toch even de totale paniek, maar door deze tijd weet ik: Ik kan echt alles regelen, als ik mijn zinnen er maar op heb gezet.

 

ik ben gek op nieuwe dingen leren

Functional Hatha & Vinyasa Intensive (Anat Geiger & Marcel van de Vis Heil)

Yin Yoga, Anatomy & Chakra Studies (Anat Geiger & Marcel van de Vis Heil)

Accessible Yoga Training (Jivana Heyman & gastdocenten)

Modern Yoga Teacher Training (Heart & Bones Yoga – Brea Johnson & Co)

 

Opleidingsuren

Lessen

Instagram Volgers

%

Creatief

Neem contact op!