fbpx
Ben jij het ook zat om met je handen in het haar te zitten als het om je content gaat? Het is tijd dat je content gaat maken die je minder tijd kost en ook nog eens veel effectiever is dat het delen van alleen je lesrooster! We maken het gewoon héél simpel! Met de tips uit deze blog kun jij direct aan de slag om lekker eigenwijze content te maken in veel minder tijd!

Houd je content simpel 

Als het gaat om het maken van content denken mensen vaak veel te ingewikkeld. Je hoeft heus niet bij elke foto een complete roman of je diepste gedachten op te schrijven, liever niet zelfs. Houd je posts op social media behapbaar en leuk. Het is echt voldoende om een vraag kort en bondig te beantwoorden of in een paar zinnen iets te vertellen. Maar wat wel heel belangrijk is: zorg voor interactie.

Je content moet iets bij de lezer losmaken. Zorg dat je content interessant is zodat mensen het willen opslaan of delen, dat je lezers zich erin herkennen en nodig ze uit om die interactie aan te gaan. Gebruik bijvoorbeeld polls in je stories, zet altijd een call-to-action in een post en reageer altijd terug op een reactie. 

Maak meer leuke, interessante en waardevolle content in minder tijd met de volgende tips!

 

Tip 1: vertel over een voorwerp uit je studio

Welke voorwerpen gebruik jij vaak in de les of wat staat er in jouw studio? Kijk de ruimte eens rond en kies een fysiek voorwerp. Maak er een mooie foto van en vertel er eens wat meer over. Loop je kat altijd door het beeld, heb je bepaalde planten staan of heeft de kleur op de muur een speciale betekenis? Vertel erover! Te simpel? Echt niet! Mensen vinden het juist leuk om wat meer over jou en je studio te weten te komen. Het maakt je menselijk!

Wil je liever meer informatieve content delen? Denk dat eens aan de gebruiksvoorwerpen tijdens je lessen. Gebruik jij tijdens de les bijvoorbeeld vaak een yogablok? Wat voor jou als docent zo logisch is, is voor je lezer of beginnende cursist misschien helemaal niet zo duidelijk. Vertel eens wat meer over hoe je een yogablok inzet in je les en geef eens 3 tips hoe je het kunt gebruiken. Superinformatief!

 

Tip 2: Ga in op een veelgehoorde opmerking of vraag

Luister jij goed naar wat je cursisten zeggen  tijdens en na afloop van de les? Echt wel doen, want juist op die momenten komen de contentpareltjes je gewoon tegemoet. Vertel eens over een opmerking die je regelmatig hoort in je lessen of beantwoord een vraag die je regelmatig gesteld krijgt. 

Hoor jij vaak dat mensen hun tenen niet kunnen aanraken, ze zich slecht kunnen concentreren tijdens de les of dat ze bij een bepaalde oefening steeds last van hun rug krijgen? Haak daarop in! Bespreek dit probleem in een post, of neem er een story over op waarin je in een aantal stories het probleem voorlegt aan je volgers, een poll toevoegt voor de interactie en waarna je er daarna dieper op ingaat en een aantal tips geeft. Zo maak je enorm waardevolle content voor je eigen volgers maar zo laat je ook zien dat jij oog hebt voor de mensen waarmee je werkt en je ze graag wil helpen.

 

Tip 3: Deel in plaats van je rooster een wekelijks terugkomend thema

Voor veel van je volgers is jouw rooster, als je lesgeeft op meerdere locaties, helemaal niet relevant. Ze volgen jouw lessen immers op hun vaste locatie en vinden al die andere locaties helemaal niet interessant. Denk bij een post altijd vanuit je volger: what’s in it for me?

Waar je lezers wél iets aan hebben zijn wekelijks terugkomende posts over een bepaald thema. Deel bijvoorbeeld iedere week een oefening die ook terugkomt in je lessen of deel een ademhalingsoefening. Zo krijgt je volger een inkijkje in wat jij nu eigenlijk doet. Een sneak preview van wat ze kunnen verwachten als ze jouw lessen gaan volgen. 

 

Tip 4: Vertel regelmatig over jezelf!

Maak eens een post die over jou gaat. Gebruik een foto waarop je goed in beeld bent en vertel bijvoorbeeld eens waarom jij yogadocent bent geworden. Door die verhalen te vertellen, word je menselijker en kunnen je volgers een connectie met je voelen.

Je hoeft bij zo’n voorstelpost ook geen hele verhaal van de schrijven. Deel een aantal leuke feitjes kort in een paar zinnen. En kun je (veel) meer over jezelf vertellen? Spreid dat dan over meerdere posts!

 

Tip 5: Wees niet bescheiden! Deel je reviews!

Vaak vinden mensen het lastig om te lovende woorden van een ander te delen maar juist deze eerlijke woorden van mensen die echt met je gewerkt hebben, zijn gouden content. Vraag een cursist of deelnemer ook gerust om een review. Wees duidelijk in wat je van ze verwacht en bedankt ze voor hun moeite met bijvoorbeeld een korting op een volgende deelname.

Een potentiele nieuwe klant hecht namelijk veel meer waarde aan de ervaring van een ander dat aan jouw prachtig uitgedachte verkooppraatjes. Hoe mooi is het juist om te delen wat jouw lessen, event of retreat iemand concreet hebben opgeleverd? Deze informatie is juist voor nieuwe klanten enorm waardevol. ‘Als dát is wat ik kan bereiken, dan wil ik dat ook!’

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

No worries!

Download dan nu, helemaal gratis, mijn Content Gids met 20 fantastische ideeën om gelijk aan de slag te gaan met je social media!

Klik op de link en je hebt ‘m binnen 5 minuten in je mailbox! 

Maak content die voor jou werkt

Bedenk dat je content moet maken die voor jou werkt. Het is enorm leuk als je in elke post andere personen of yogastudio’s tagt, maar wat levert jou dat op? Richt je op het maken van content in minder tijd maar die meer mensen aanspreekt zodat ze echt die connectie met jou willen aangaan en je posts zullen liken, erop gaan reageren en natuurlijk delen en opslaan. Met de bovenstaande tips gaat dat zeker lukken!

 

Welke tips ga jij gelijk toepassen?