fbpx

Ontdek jouw superpower!

Hoe jij je yoga niche kunt vinden als yogadocent

Je begint met lesgeven. Je voelt je mega onzeker. Iedereen lijkt meer ervaring te hebben als jij. Je bent bang iets verkeerd te doen of dat de mensen je les niet leuk vinden.

Als je begint als Yogadocent – of in wat voor beroep dan ook – dan ben je heel erg zoekende. Wat past bij je, wat voelt goed, aan wie geef je graag les en wat voor les dan?

Ik ben ervan overtuigd dat elke Yogadocent een superpower heeft die alleen hij of zij bezit. En dat is: dat jij jezelf bent.

 

Niemand anders heeft jouw verhaal.Niemand kan zo les geven als jij. Ga je niet verstoppen achter de woorden of sequenties van iemand anders. Wees wie je bent en wees er trots op!

 

Als ik je nu zou vragen: Wat is jouw superpower? Wat zou je dan antwoorden? Velen zouden de schouders optrekken: Nou, geen idee?!

Maar denk eens terug aan toen je klein was. Wat waren toen jouw superpowers? Waar werd je heel erg blij van? Waar was je altijd goed in, of vonden anderen je heel goed in? Soms zit het hem juist in die dingen die je niet mocht doen: je was te luid, te druk, te bewegelijk, te dromerig, te bang, te terughoudend. Ook dat zijn superkrachten: de bewegelijke energie-brenger, de terughoudende maar enorm goede en analytische luisteraar.  

Denk ook eens na over jouw levensverhaal. Waren er momenten die je heel erg hebben gevormd? Ben je ziek (geweest), heb je je gezondheid anders benadert, heb je een burn-out meegemaakt of een ander groot levensgebeurtenis. 

Wat zijn jouw grootste hobbies nu? Waar wordt je echt mega blij van – behalve yoga dan?

 

Al dat zijn jouw unieke superpowers. Schrijf dit op. Maak een lijst. Wat is er voor jou zo mooi of belangrijk aan? Hoe vertaald dat naar jouw yoga beoefening?

En al deze dingen kun je combineren om iets unieks te creëren samen met de yoga beoefening. Een workshop serie. Een cursus. Een lesreeks. Of een waanzinnige video serie. Een Retreat. 

Want niet alleen je yoga opleiding en de stijl die je daarin hebt geleerd maken je tot de docent die je bent.

Niemand komt naar een les omdat de docent zo waanzinnig goed asana kan of zo’n perfecte handbalands uitvoert. Maar ze komen omdat ze jouw les waarderen, en hoe jij met ze omgaat en hoe jij informatie overbrengt. Ze komen voor jou. Oh hel, wat een druk, hoor ik je denken. Nee! Je hoeft niets speciaals te doen. Wees gewoon jezelf. En vertrouw op jezelf. Wat yoga je heeft geleerd – loslaten en vertrouwen. Controle waar controle nodig is. 

 

En op deze manier kun je ook een eigen niche gaan ontwikkelen. Dit is een stap in de goede richting. Stel jezelf deze vragen eerst – wat is jouw superpower? Wat kun je ermee creëren, en voor wie? 

Het hoeft geen enorm dramatisch verhaal te zijn – het kan je grootste hobby of passie zijn of iets waar je gewoon heel blij mee bent. In simpelheid ligt ook veel kracht verborgen.

 

Wil je meer weten hoe je als Yogadocent of kleine yogastudio’s aan de slag kunt met het ontwikkelen van een niche? In mijn online yoga marketing masterclass VIND JOUW NICHE ALS YOGADOCENT vertel ik je er alles over. Dit is nog maar het begin! In 1,5 uur online masterclass krijg je alle nodige stappen en overwegingen om aan de slag te gaan en hierover na te denken. Zodat je écht waarde kunt leveren voor de mensen die het meeste hebben aan jouw begeleiding. En met het werkboek inclusief templates en voorbeelden kun je direct verder doorwerken aan jouw yoga niche!

En vergeet nooit: iedereen heeft een superpower. 

Ook jij! Druk op de magische knop, et voilá. Je hebt de geheime deur gevonden tot de masterclass met korting…