fbpx

Toegankelijke Yoga oftewel accessible yoga:

De enige Nederlandstalige online cursus!

De yogawereld is voor 90% bezig met het bedienen van dezelfde doelgroep. De belofte dat lessen voor iedereen zijn, worden bijna nooit waar gemaakt. Sterker nog, in mijn eigen training kreeg ik weleens te horen “Maak je niet druk, want zo iemand komt toch nooit naar een gewone les.” Maar wij hebben de verantwoordelijkheid om mensen te verwelkomen en ervoor te zorgen dat er verbinding is! Yoga is verbinding – met jezelf en met elkaar.

Wat nou als wij de wereld van yoga zouden openen voor méér mensen? Als wij iedereen met open armen verwelkomen? Als wij ook in onze trainingen méér zouden leren dan alleen yoga voor gezonde, standaard lichamen?

In deze Basiscursus Yoga voor Iedereen neem ik je mee op een reis door de meest belangrijke aandachtspunten voor een toegankelijke les. En dat doen wij aan de hand van JOUW les! In deze  video verstel ik je meer in slechts 1 minuut…

Herken je dit?

…je hebt het gevoel dat je in jouw opleiding nog zoveel níet hebt geleerd dat je je soms onzeker voelt als je in de les geconfronteerd wordt met aandoeningen, blessures, of specifieke vragen.

…jij wilt meer weten over accessible yoga oftewe toegankelijke yoga, maar je weet niet waar je moet beginnen. Alleen maar asana varianten zijn niet genoeg, je snakt naar een stuk verdieping.

…je wilt een kader waarin jij een toegankelijkere les kunt bouwen.

… jij wilt je lessen, workshops en trainingen vullen met een diverse groep mensen, maar dat lukt niet.

… jij wilt een heel eigen soort aanbod creëren als yogadocent en ook zelfstandig lessen gaan aanbieden, maar je vind het lastig in de studiowereld. Je merkt dat het je beperkt en je wilt nadenken over andere opties en doelgroepen.

…jij hebt er moeite mee om theorie toe te passen in de praktijk en bent op zoek naar hele concrete tips rondom toegankelijk lesgeven.

Deze cursus is voor jou als...

 

… jij graag meer dingen wilt leren die niet aan bod kwamen in jouw Teacher Training

…jij een Nederlandstalige cursus wilt volgen over accessible yoga

…jij  nieuwsgierig bent naar hoe jij concreet méér mensen kunt helpen en bereiken met yoga

 … jij je vaak onzeker voelt over jouw lessen en twijfelt of je genoeg weet om iedereen te helpen

… jij het gevoel hebt dat je nog veel meer kunt leren, maar een opleiding is nu te duur en kost teveel tijd

… jij hele praktische opdrachten en toepasbare tips wilt die je direct kunt gebruiken voor jouw lessen

 

Dit krijg jij….

Een online cursus bestaande uit 7 modules + opdrachten + bonussen, te volgen in je eigen tijd

Elke module bestaat uit video’s, tekst, PDF worksheets, en concrete opdrachten die je direct kunt toepassen

Meer dan asana varianten: In deze cursus leer je juist het gedachtengoed en de overwegingen achter de accessible yoga beweging

Voor een kleine prijs heb je hele conrete tools, waar je anders een hele (dure) opleiding voor zou moeten volgen

Concrete tips voor het toegankelijk maken van lessen voor jouw doelgroep – en hoe je marketing anders kunt inzetten

Een set up van je les die helpt om gelijke kansen te creeren voor iedereen die mee wil doen

 

In 7 modules nemen we een yogales door van begin tot einde en leer je alles over de basis voorwaarden en de set up van een toegankelijke yogales!

Module 1: Voorwaarden van een toegankelijke les

We beginnen nog voorafgaand aan jouw les! We nemen een stap terug. Waarom komen mensen wel of niet naar een les?

Module 2: Yoga & marketing

Representation matters! We kijken kritisch en eerlijk naar de marketing van de studio’s waar wij lesgeven en onze eigen kanalen.

Module 3: Wat kan een les wel of niet toegankelijk maken?

We spreken over alle obstakels die een les voor deelnemers of doelgroepen wel of niet toegankelijk kunnen maken, en hoe we dit kunnen aanpakken.

Module 4: Jouw set up for success

De les begint al bij aankomst van de deelnemers. Hoe bouw je een set up van je les die voor iedereen gelijke kansen creërt?

Module 5: Communicatie tijdens de les

Mindful taalgebruik in jouw les. Hoe praat je zo neutraal mogelijk? Hoe nodig je deelnemers uit met je taal?

Module 6: Asana toegankelijk demonstreren

In deze module leer je asana op een opbouwende en dus teogankelijkere manier demonstreren. Waarom is dit belangrijk? Hoe biedt je varianten? Hoe schept dit een ruimte waarin iedereen zichzelf kan empoweren?

Module 7: Afsluiten van jouw les

Een open afsluiting, een korte duik in trauma-informed yoga, en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij een toegankelijke docent bent ook buiten de les om.

Ontmoet Malka!

Ik ben de creatieveling achter de Basiscursus én de Yoga voor Iedereen Club voor Docenten. Mijn missie is het om yoga écht voor iedereen te maken! Als yogadocente ben ik altijd op zoek naar datgene wat ons verrast en anders naar ons lichaam laat kijken. Deuren te openen die eerst verborgen waren. Yoga bereikbaarder én vriendelijker maken voor meer mensen. En hoe kan dit het beste? Ja, precies, via de yogadocenten. Met jullie samen! Daarom deel ik hier al mijn kennis en tools met veel liefde, de nodige humor, en op allerlei manieren die je gaan verrassen.

Veelgestelde vragen!

Is deze cursus geschikt voor alle yogastijlen?

Ja! Ongeacht van welke stijl yoga jij beoefent of les geeft, deze principes zijn altijd toepasbaar. Het gaat erom dat wij als docenten beter weten hoe wij verschillende lichamen en mensen kunnen verwelkomen, ons bewust worden van onze marketing en doelgroepen, en een ruimte creëren waarin ECHT iedereen zich welkom voelt.

Ik geef reguliere studiolessen, geen speciale doelgroepen, heb ik iets aan deze cursus?

Absoluut! Want deze cursus is juist bedoeld om je ogen te openen voor wat er allemaal kan en bestaat. In de reguliere studio’s focussen wij veel te veel op één en dezelfde doelgroep. Hoe mooi zou het zijn om juist deze plekken te openen voor méér mensen? En andersom wordt je je door deze cursus wellicht bewuster ervan waaarom je een soecifieke doelgroep niet bereikt via de gewone studioroute. Je zult veel leren over hoe wij mensen aanspreken (of niet) met onze yogastudio marketing en met onze lessen. En je leert hoe jij dat kunt veranderen.

Hoeveel tijd kost het?

Je volgt de cursus in je eigen tijd. Elke module bestaat uit video’s, tekst, PDFs en opdrachten. De gehele content kun je bekijken in ca. 3-4 uur. Opdrachten uitwerken doe je in je eigen tijd en je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt!

Ik ben nog geen docent. Heb ik alsnog iets aan de cursus?

Jazeker! Ook al ben je nog in je opleiding of zit je erover na te denken, deze cursus gaat je al enorme inzichten opleveren. Anatomie of asana kennis is geen voorwaarde. Het gaat in deze cursus om het gedachtengoed en de opbouw van een toegankelijke les.

Ben je op zoek naar een cursus om jouw eigen practice aan te passen? Dan is deze cursus wellicht niet voor jou. In de cursus gaat maar 1 module over asana, dus het is geen verzameling van videolessen met yoga practice. Dan nodig ik je van harte uit voor mijn online lessen!

Ik heb een fysieke beperking. Kan ik meedoen?

Jazeker! Deze cursus kun je in je eigen tijd volgen en asana is maar een heel klein onderdeel, waarin wij juist doorspreken hoe je op een toegankelijke manier varianten kunt laten zien. Je kunt dit dus helemaal op je eigen situatie toepassen.

Is het 100% online?

Ja! Ik gebruik het platform Thinkific en je blijft toegang houden, dus je kunt het helemaal in je eigen tempo volgen. Heb je vragen mag je mij natuurlijk altijd mailen! malkasyoga@gmail.com

 

Ik ben bang dat ik het niet kan betalen.

De cursus is expres heel toegankelijk geprijsd. Heb je de mogelijkheid niet en wil je heel graag tóch de cursus volgen? Ik geef elk kwartaal 1-2 cursussen weg voor een lagere prijs. Ben je misschien net je baan kwijt geraakt of leef je van een uitkering, etc-  schroom niet contact op te nemen via email. Mail mij! malkasyoga@gmail.com